Financiering

De economische crisis heeft soms goed kanten. Daardoor kan de wereld opgeschud worden. Overigens ook een verkapte mogelijkheid om van dood hout af te komen. Soms om je gram te halen, wraak te nemen; zie Zijlstra en de kunstwereld.
Toch gebruik ik dat argument even. Wil je op het gebied van landschap en natuur iets doen dan ga je bezig met aanvragen GBD, SGB en andere afkortingen. Als je het goed deed vroeger was succes verzekerd. Nu niet meer. Je moet nadenken of het je gaat om de natuur of je er toch iets anders mee wil bereiken en je daar op richten.
Ik kwam erop omdat een stichting pater Karel (www.paterkarel.nl) het JvdB belde met de vraag waar eventueel ondersteuning te vinden was voor de aanleg van een bijzondere tuin bij het klooster waar de heilig verklaarde pater Houben vandaan kwam.
Mijn advies: denk breed. Gaat het om cultuureigen, kinderen, gemeenschap, bijzondere collecties, etc etc.? Misschien kan de BV Limburg iets betekenen, start een crowdfunding via Voordekunst, betrek Boerderijenstichting Limburg.
Het ligt er maar aan wat je wil benadrukken.
Maar je wordt in ieder geval gedwongen verder te denken en kijken dan naar de gebruikelijke loketten. Kan geen kwaad.

Gerard Hendrix