De laatste eindjes

De laatste eindjes zijn meestal niet de minste. Ook in dit Jaar van de Boerderij 2013. Gisteren nog twee bijzondere activiteiten. Op de Olmenhorst in Lisserbroek hadden we een werkbijeenkomst over erftransformatie, zeg maar complexe herbestemmingsopgaven. Het doel was om een beter zicht te krijgen op wat de mogelijkheden zijn om dergelijke projecten verder te brengen. De helft van het gezelschap bestond uit ervaringsdeskundigen, verantwoordelijk voor transformatieprojecten. Ze wisten precies te vertellen waar het aan schort of hoe het wel lukt. Genoeg informatie om te komen tot aanbevelingen voor Erftransformatie 2.0. Hoef het alleen nog maar op te schrijven.
's Avonds in Enter de oprichting van de Twentse boerderijenstichting, Twentse Erven. Een zaal vol, begaan met het lot van de Twentse boerderij. Mooi, een nieuwe stichting en dat in deze moeilijke tijden waarin we het allemaal vooral zelf moeten doen en de overheid een stap terug doet.
En verder is het boek af 'Van Herbestemming naar Hergebruik' en bereiden we de allerlaatste activiteit, volgend week in Niehove voor, de afsluiting van het Jaar van de Boerderij.
Voldoende laatste eindjes dus.

Gerard Hendrix