Wandelen over boerenlandpaden in Zuid-Holland

Voor wie van wandelen, boeren en boerderijen houdt, kan op zaterdag 29 juni 2013 volop in Zuid-Holland terecht. Deze wandelingen maken deel uit van het Jaar van de Boerderij 2013. U kunt kiezen uit maar liefst vijf verschillende boeiende bewegwijzerde wandelingen over boerenlandpaden.
De routes variëren van 4 tot 20 km. Ze starten bij de NS stations van Alphen a/d Rijn en Bodegraven, maar ook bij de te bezoeken boerenbedrijven of het plaatselijke café.
Op diverse plaatsen krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden, is zelfgemaakte boerenkaas of -ijs te koop en kunt u het boerenbedrijf bezoeken. De routes gaan door weilanden, over dijken en langs weteringen. U kunt volop genieten van de rust, van koeien in de wei, weide- en watervogels en van de prachtige boerderijen langs de routes.

U vindt meer informatie hieronder:
1. Molenviergang polderwandeling. Kijk ook verder op deze beschrijving.
2. de Oostvaartroute
3. de Veenlandroute
4. het Veldzichtpad
5. het Zonnetje van Het Rietveld

Uitgebreidere beschrijvingen zijn te vinden op de sites van de Boerenlandgidsen en die van de agrarische natuurverenigingen Land van Wijk en Wouden, De Parmey, Weide en Waterpracht en van de agrarische natuurvereniging De Wetering.

29 juni 2013 (Hele dag)