Twentse Erven Dag

Afgelopen maanden heeft de Twentse boerderijenstichting i.o. zich op diverse manieren kenbaar gemaakt aan de inwoners van Twente. Met een aantal artikelen in de Tubantia en deelname aan de restauratiefair bij RIBO te Hengelo is de aandacht van een breed publiek getrokken en hebben wij veel reacties gekregen van mensen die geïnteresseerd zijn om in de toekomst zich in te zetten voor de stichting. Bewoners herkennen zich in de problematieken en uitdagingen waar je als bewoner van een karakteristieke boerderij mee te maken hebt en willen deze ervaringen graag delen. Liefhebbers melden zich om vrijwillig hun steentje bij te dragen. Experts zien mogelijkheden om hun kennis/ervaring bij de stichting in te brengen en willen graag samenwerken. De Twentse boerderijenstichting i.o. heeft de naam 'Twentse Erven' gekozen en zal onder die noemer zich in de toekomst laten zien!

De aftrap: 28 september
Om een vervolg te geven aan de tot nu toe schriftelijke oproepen wordt er op zaterdag 28 september 2013 de Dag van de Twentse Erven georganiseerd. In totaal 10 locaties verspreid over Twente openen de deur voor het publiek en nemen u mee in het verhaal van de boerderij. Onder het genot van een kopje koffie of thee vertelt de eigenaar/bewoner u iets over de boerderij. Van verleden tot toekomst, van mooie anekdotes en karakteristieke elementen tot de minder mooie kanten waar men als eigenaar van agrarisch erfgoed ook tegenaan loopt. Het is een dag om ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen, en vooral ook gericht om kennis te maken met het publiek dat op onze diverse oproepen heeft gereageerd.

De deelnemende erven zijn:
1. Erve De Zeilker, Zenderen
2. Erve Woolderink, Wierden
3. Erve Elferman, Denekamp
4. Erve Meijer, Geesteren
5. Erve Geerdink, Vasse
6. Erve De Vriejer, Haaksbergen
7. Erve Reimer, De Lutte
8. Erve Klein Wannink, Stokkum/Markelo
9. Erve Groot Bavel, Enschede
10.Erve Deperman, Reutum

Voor nadere informatie over de te bezoeken erven klik hier.

Kosten

Om tegemoet te komen in de kosten voor de gastheer/gastvrouw en een bijdrage te genereren voor de aanloopkosten van de stichting vragen we €5,- p.p. voor een bezoek aan een erf. Dit bedrag kan ter plaatse worden voldaan.

Tijdstip en aanmelding

Het programma is ingedeeld in drie rondes: 10.00, 12.00 en 14.00. Op elk tijdstip kunnen er per locatie maximaal 10 personen meedoen. Daarom is het nodig om u vooraf aan te melden en aan te geven op welk tijdstip u waar naartoe wilt. Dit kunt u doen door vóór 18 september een mail te sturen naar: edith.rotman [at] pratensis.nl.

28 september 2013 (Hele dag)