Te Stolp Gaan, culinaire fietstocht.

Te Stolp Gaan is 28 kilometer lang genieten van stolpen in het Noord-Hollands landschap. In het Jaar van de Stolp 2013 staan de 5.500 monumentale Noord-Hollandse stolpboerderijen in de spotlights. Het stolpenfietsrouteboekje dat eerder dit jaar uitkwam krijgt op 21 en 22 september een vervolg waarbij alle zintuigen worden aangesproken. Zie het prachtige landschap met zijn statige stolpen, proef de West-Friese streekproducten en luister naar de West-Friese muzikanten. Slechts 300 mensen kunnen dit bijzondere fietsevenement meemaken!

Te Stolp Gaan leidt u langs trotse stolpen in de omgeving van Medemblik, Oostwoud, Midwoud, Benningbroek en Twisk. Via Opperdoes gaat de route terug naar Medemblik. Kijk naar de robuuste bouw, de fraaie dakspiegels, de rouw- en trouwdeur en het karakteristieke erf. Bij drie stolpen stapt u af voor een culinaire versnapering. Een koffiestop met een West-Fries tintje bij camping Veerhof in Oostwoud. Een lunch met West-Friese streekproducten in Benningbroek. Thee en taart bij een stolpboerderij in Twisk.

Muzikale omlijsting
En terwijl u op het erf of in de boomgaard proeft van de streekproducten kunt u genieten van optredens van het West-Fries Genootschap en de West-Friese muzikant Kees Kaas. Tijdens de thee geven de violisten Birthe Blom en Edgar Pujol een bijzonder mini- concert. Birthe, afkomstig uit Hoorn, en Edgar studeerde beiden viool aan o.a. het Conservatoire de Lausanne in Zwitserland en hebben een klinkende internationale muziekcarrière.

Aanmelden
De culinaire fietstocht vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 september. Deelnemers kunnen starten tussen 10 en 11 uur vanaf het busstation in Medemblik en komen aan is tussen 16 en 17 uur op dezelfde plek. Deelname, inclusief versnaperingen en muziek kost € 25,- (kinderen t/m 12 jaar € 20).

Jaar van de Stolp
De culinaire fietsroute Te Stolp Gaan is een van de activiteiten van het Jaar van de Stolp 2013.
Cultuurcompagnie Noord-Holland en de Boerderijenstichting Noord-Holland voeren de activiteiten van dit jaar uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Partners van de culinaire fietstocht Te Stolp Gaan zijn: Museum De Oude Bakkerij in Medemblik, B&B Westfriese Hof, violisten Birthe Blom en Edgar Pujol, Camping Veerhof, fietsverhuur WF Recreatie, muzikant Kees Kaas, Klaver Makelaardij, ’t Keetje, Theetuin Pronkjewail, Tocat Catering, Westfries Genootschap, Zorgboerderij Schapenstreek e.a.

21 september 2013 (Hele dag)
22 september 2013 (Hele dag)

Meer informatie over het programma, fietsverhuur en het aanmeldformulier (aanmelden voor 13 september) is te vinden op www.jaarvandestolp.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Mischa den Drijver via mischadendrijver [at] cultuurcompagnie.nl.