presentatie boek De Glazen Boerderij, biografie van een gebouw

In de gemeente Schijndel glanst sinds januari van dit jaar ‘De Glazen Boerderij’. Een uniek gebouw, dat een karakteristiek van het oude Brabant verbindt met een architectonisch concept dat over de hele wereld zijn weerga niet kent. Niet verwonderlijk dat inmiddels in de media uit verschillende landen (o.a. Japan, UK, USA) aandacht is besteed aan dit gebouw dat als een origineel kunstwerk van de internationaal succesvol oper-erende architect Winy Maas, oud-Schijndelaar, mag worden beschouwd.
De Stichting Vrienden van het Museum Jan Heestershuis en de Heemkundekring Schijndel hebben in nauwe samenwerking met de conservator van het Museum Jan Heestershuis het genoegen u uit te nodigen voor een uniek programma rond De Glazen Boerderij: in ’t Spectrum een lezing van Winy Maas, een wandeling langs De Glazen Boerderij, en de presentatie in het Museum van een boek over De Glazen Boerderij met tekst van Gerard Buenen en foto’s van Niels Stomps. In de tuin van het museum is eveneens van Niels Stomps een fototentoonstelling over Schijndel te bezichtigen.
In het museum kan de tentoonstelling WAAR?! Over De Glazen Boerderij bekeken worden die wegens de grote belangstelling is verlengd tot 8 september 2013.

Het programma van donderdag 13 juni ziet er als volgt uit:
15.30 Aanvang lezing Winy Maas van Architectenbureau MVRDV, in ’t Spectrum, Steeg 9, 5482 WN Schijndel
16.30 Wandeling langs De Glazen Boerderij naar Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17, 5481 BL Schijndel
17.00 Welkomstwoord in het museum en presentatie van het boek De Glazen Boerderij, biografie van een gebouw.
Aansluitend een drankje.

Gezien de te verwachten belangstelling verzoeken wij u zich aan te melden via de websites: www.vriendenjanheesters.nl of jwaalders [at] kpnmail.nl.
Ook kunt u zich bij het museum telefonisch aanmelden: 073-54 922 76. Ook als u geen Vriend bent of lid van de Heemkundekring bent u van harte welkom. Deelname aan het programma of een onderdeel ervan is voor iedereen gratis.

13 juni 2013 15:30

De Glazen Boerderij, Schijndel