Met Vockestaert de boer op!

Met Vockestaert de boer op! Historische boerderijen, recreatieve bestemmingen

Dat boerderijen, nadat ze hun agrarische functie hebben verloren, nog heel wat moois herbergen wordt duidelijk als u met Vockestaert de boer op gaat. Een aantal prachtige boerderijen in Vlaardingen opent 20 april de deuren en u bent van harte welkom!

Lentemarkt
Boerderij Nooitgedacht is een woon- en werkboerderij voor mensen met een beperking. Zij organiseren een lentemarkt, waar producten van eigen boerderij worden verkocht. Kinderen komen ook aan hun trekken. Voor hun zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Laat u verwennen met een heerlijke High Tea in de hooiberg.

Rijke historie
Tijdens u bezoekje aan de boerderijen komt u meer te weten over het verleden van dit prachtige gebied. Zo wordt in Galerie van B. een drietal lezingen gegeven door Frits van Ooststroom. Hij is historicus en vertelt over de rijke historie van de Zuidbuurt. Deze verhalen krijgen een gezicht door de foto´s en schilderijen die tentoon zijn gesteld in de oude stal m.m.v. het Stadsarchief Vlaardingen..

Zien en proeven
Lekker smullen van streekproducten mag op een dag als deze niet ontbreken. Het is daarom zaak om naar Hoeve Avondrust te gaan. De producenten van deze lekkernijen laten u alles zien en proeven. Middeleeuwse gerechten en echte Delflandse wijn proeven op de idyllische Wijnboerderij.

Acte de présence
De schaapskudde van Vockestaert geeft ook acte de présence. Leuk om de herder met zijn schapen aan het werk te zien! U kunt de boerderijen te voet of met de fiets bezoeken, maar er rijdt ook een huifkar rondt waar u het gebied mee kunt verkennen. Het kan niet anders dan een mooie dag worden!

De adressen
U bent van 11:00 tot 16:00 uur van harte welkom op de deelnemende boerderijen in Vlaardingen.

Wij geven u alvast de precieze adressen: Boerderij Nooitgedacht; Zuidbuurt 91, Galerie van B; Zuidbuurt 89, Hoeve Avondrust; Zuidbuurt 46, De Wijnboerderij Vlaardingen; Zuidbuurt 40, Jan Huygen in de Ton; Zuidbuurt 32.

Toegang is gratis