Heerlijk Helsdingen

Een eeuwenoud buurtschap tussen Vianen en Lexmond gelegen. Met prachtige monumentale boerderijen, een oude kapel en een tolhuis uit de tijd van Napoleon. Koeien staan te soezen in de zon, de paarden slaan de vliegen van zich af en het rijpe fruit wordt juist geoogst.

Op zaterdag 7 september tussen 12 en 17 uur nodigen wij, de buurtbewoners van Helsdingen, u uit om Helsdingen, parel van Vianen, te beleven in de ruimste zin van het woord. Proef van al het Heerlijks wat Helsdingen biedt, bezoek de oude kapel en de prachtige boerderijen, geniet van muziek en kunst en luister naar de verhalenverteller op de kaasboerderij. Voor de kinderen zijn er spelletjes, een speurtocht en paarden activiteiten.

Kosten: Toegang is geheel gratis, er staan verschillende fooienpotten opgesteld.

Route en Parkeren:
Wij verzoeken iedereen zo veel mogelijk met de fiets of lopend te komen.
Per auto: navigeer naar Lexmondse straatweg 8 in Vianen (UT)
Parkeren fietsen: op het weiland tegenover de kapel aan de Helsdingse Voorweg. Parkeren auto’s: Op de Lexmondse straatweg tussen boomkwekerij Huiting en het Tolhuis in.
Veiligheid: U bent onze gast maar betreding van onze erven is op eigen risico.

Heerlijk Helsdingen is een initiatief van Stichting Buurtschap Helsdingen i.s.m. Boerderij& erf Alblasserwaard- Vijfheerenlanden, het jaar van de boerderij 2013, Bond Boerderij Zuivelaars, Vianen promotieprijs.
Deelnemers: de Kapel, Fruitboerderij Meijer, Kaasboerderij van Rossum, Stal Jansen, Tolhuis Pater, Piet den Hertog en Ineke de Visser / Bureau Helsdingen en Woonboerderij Boos& de Boer Harmsen.

7 september 2013 12:00

Lexmondse straatweg 8 in Vianen (UT)