Fietstocht Oude Boerderijen Feanwâlden rondom het Bergumermeer

Een kijkje nemen in het 18e-eeuwse voorhuis van een boerderij, in een moderne stal met robots en op een prachtig oud boerenerf. Dat staat de fietser van de jaarlijkse fietstocht van De Schierstins te Veenwouden te wachten op zaterdag 17 augustus. De fietstocht is mede met hulp van de Boerderijenstichting Fryslân tot stand gekomen.
De tocht is circa 40 kilometer lang. De start is tussen 10.00 en 13.00 uur bij De Schierstins aan de Haadstrjitte/Hoofdstraat 1. Bij de tocht is een gratis kop koffie of thee bij aankomst of na de tocht bij de prijs inbegrepen (€ 4,00 per persoon; donateurs € 3,50; kinderen t/m 12 jaar gratis). Om 17.00 uur is de sluitingstijd.

De fietsers rijden langs een aantal fraaie kop-rompboerderijen, heel kenmerkend voor het gebied van de Friese Wouden. Deelnemers mogen een kijkje nemen op een erf van een boerderij, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan: een keienpad achter de stal- en schuurdeuren, een bakhuis, koetshuis en kleinveestal.
Bij een andere boerderij mogen de tegel- en bedstedenwanden worden bezichtigd. Ook een boerderij met een moderne stal met melkrobot heeft de deuren openstaan. Tevens kunnen de fietsers onderweg agrarische- en streekproducten kopen.

Deelnemers aan de fietstocht die nog tijd en zin hebben, kunnen in De Schierstins gratis de verschillende exposities bekijken: de prachtige beelden van de Drachtsters Anne Woudwijk en Jan Ketelaar en de tentoonstelling over staten, stinsen, kloosters en kerken, en Theun de Vries.
Zie ook www.schierstins.nl. Voor informatie kunt u bellen 0511-472937.

17 augustus 2013 10:00

Hoofdstraat 1, Feanwâlden/Veenwouden
info [at] schierstins.nl
of bellen met 0511-472937