De dag van het Nieuwe Wonen

U bent van harte welkom op de 3e Dag van Het Nieuwe Wonen op Oude Boerderijen op zondag 22 september. Deze beurs biedt boerderijbewoners praktische informatie en inspiratie over wonen, restaureren en duurzaam verbouwen met respect voor de historie van boerderij en erf.

Er zijn lezingen, tips uit de praktijk, stands van ambachtelijke bedrijven en voorbeelden van het gebruik van duurzame en milieubewuste materialen.

Speciale aandacht vragen wij voor de middagpresentaties.
Om 13 uur is er een lezing door Jan Olthof (Monumentenwacht Groningen) over schade aan metselwerk van gevels. Dit is een actueel probleem, waar veel boerderijbewoners mee te maken hebben gekregen na de recente aardbevingen. Dhr. Olthof vertelt over het ontstaan van scheuren in metselwerk en geeft tips over het herstel ervan met voorbeelden uit de praktijk.

Om 14 uur presenteren onder de titel De schuur als paraplu architecten Rob Hendriks (DAAD architecten) en Harry Haak (De Zaak van Haak) een nieuw concept voor hergebruik van de boerenschuur als flexibele werk- en woonruimte. Ze dragen daarmee een oplossing aan voor toekomstig gebruik en behoud van boerenschuren die ook financieel rendabel kan zijn. Voor eigenaren en gebruikers van de grote boerenschuren in het Noorden van het land biedt dit een interessant perspectief.

Deelnemers aan deze beurs zijn verder o.a. Landschapsbeheer Groningen, stichting Monument en Materiaal en Restauratie Noord.

De Dag van het Nieuwe Wonen op Oude Boerderijen wordt georganiseerd door ontwerpburo Kiemkracht en Laurenshout timmer- en restauratiewerken

22 september 2013 11:00

Voor actuele informatie over het programma en deelnemers kunt u terecht op www.hetnieuwewonenopoudeboerderijen.nl.
locatie: boerderij van Laurenshout, Jensemaweg 9, 9883 TH Oldehove