Cursus bouwhistorie Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Het komend winterseizoen organiseert de Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Vijfheerenlanden opnieuw een cursus bouwhistorie. Deze vindt plaats in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. Tijdens de cursus wordt u door een wisselend team van docenten ingeleid in deze interessante materie.

Gedurende acht woensdagavonden wordt het hoofdthema bouwhistorie nader uitgewerkt en toegelicht. Hierbij komt telkens één aspect per avond aan de beurt. Vier avonden zijn gepland voor de jaarwisseling: 30 oktober, 13 november, 27 november en 11 december 2013. En vier in het nieuwe jaar: 15 januari, 29 januari, 12 februari en 26 februari 2014. Elke avond begint om 20.00 uur en wordt om uiterlijk 22.00 uur beëindigd met een drankje. Tijdens de cursus is er koffie en thee en staat er vers water op tafel.

De te behandelen aspecten zijn onder andere de plaats van de boerderij in het landschap, typologie, bouwmaterialen, architectuur, bouwhistorisch onderzoek, boerenerven en herbestemming. Ook komen onderwerpen als hooibergen en andere bijgebouwen aan de orde. De cursus heeft het karakter van een workshop, waarbij de invulling door de cursisten ook een rol kan spelen.

De kosten zijn € 60,00 voor alle avonden, inclusief koffie/thee en een extra consumptie per avond. Ook is het mogelijk om voor € 10,00 één avond naar keuze bij te wonen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het secretariaat van Boerderij & Erf Al-blasserwaard-Vijfheerenlanden: secretariaat [at] boerderijenerf.nl

De cursus wordt gefinancierd door Leadergelden, de Europese Commissie en de Provincie Zuid-Holland.

11 december 2013 20:00

De cursuslocatie is gevestigd op het adres Binnendams 6 te Hardinxveld-Giessendam en is ook per openbaar vervoer (10 minuten lopen van station Hardinxveld-Giessendam) goed bereikbaar

Aanmelden kan nog tot 15 oktober 2013 bij het secretariaat van Boerderij & Erf A-V: secretariaat [at] boerderijenerf.nl of 0184-661425.