Boerderijenfestival in Orvelte

In het “Jaar van de Boerderij” vindt op woensdag 31 juli het 9e Boerderijenfestival in Orvelte (Drenthe) plaats.
Orvelte is één van de mooist bewaard gebleven dorpjes van Nederland met fraaie rietgedekte boerderijen. En deze boerderijen vormen het decor voor dit gezellige festival.
De bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma (met meer dan 80 activiteiten), dat aantrekkelijk is voor alle leeftijden. Zij kunnen tijdens het boerderijenfestival kijken, luisteren, proeven, meedoen en kennismaken met de historie van de boerderij en haar bewoners.

Bezoekers kunnen voorlichting en informatie krijgen over het wonen en werken op de hedendaagse boerderij maar ook hoe het er in het verleden op de boerderij aan toe ging en er worden rondleidingen gegeven in een boerderij uit de 17e eeuw.
Er zijn bijzondere (boerderij)dieren en met een aantal daarvan worden demonstraties gegeven. Tijdens het festival kan de bezoeker zelf ervaren hoe het is om met een paard te ploegen.
De bezoekers kunnen genieten van muziek, dans, straattheater, kunst, brocante en curiosa. En er zijn streekproducten en bijzondere woonaccessoires voor huis en tuin.
Demonstraties van (oude) ambachten en oldtimer trekkers zullen niet ontbreken op het Boerderijenfestival. En aan de inwendige mens is ook gedacht.
Voor kinderen is er op het festival veel te beleven. Voor hen is er strograbbelen, koe melken, broodjes bakken en ze kunnen gratis geschminkt worden.
En er is nog veel meer…..

Het Boerderijenfestival begint om 15.00 uur en duurt tot 20.00 uur.
Alle locaties zijn op loopafstand van elkaar en……DE TOEGANG IS GRATIS!

31 juli 2013 15:00

Meer informatie vind u op boerderijen festival